Május 10-31. között 11. alkalommal rendez kulturális fesztivált az Európai Unió Algírban. A sokszínű program összeállításában 17 ország vesz részt: az egyes tagállamok egy-egy napra szervezik meg az eseményeiket.

Filmvetítések, koncertek táncelőadások közül válogathatnak az érdeklődők, valamennyi esemény látogatása ingyenes. A programsorozat javarészt zenei előadásokból áll majd, de többek között a magyarok és olaszok napján táncműsor is lesz terítéken. Az EU elnökséget ellátó Spanyolország flamenco-jazz esttel készül, utána pedig Hannes Stöhr Egy nap Európában (One day in Europe) című filmjét vetítik. A Galatasaray-Deportivo BL döntőt középpontba állító film apropója - amellett, hogy egy epizód erejéig feltűnik benne Scherer Péter is -, hogy idén Algériában is központi szerepet kap a foci. Az emlékezetes Egyiptom elleni selejtezőt megnyerve 1986 után újra kijutottak a világbajnokságra. Nem úgy, mint mi. Kicsit erre is emlékeztet a magyarok által szervezett napon (május 28-án) bemutatott Puskás Hungary című dokumentumfilm. Almási Tamás 2010-es filmszemlén legjobb dokumentum film-díjjal jutalmazott alkotására igen nagy az érdeklődés, annak ellenére, hogy eredeti nyelven és angol felirattal vetítik majd. Nem is csoda. Puskás neve ismerősen cseng az egész országban, szinte minden helybélinek ez a név ugrik be először, mikor említjük, hogy magyarok vagyunk. Aznap, a filmvetítés után a 4 for Dance nevű formáció népi folklór és modern tánczene humoros ötvözetét adja elő.

Egyéb érdekességek is várhatók! A csehek klarinételőadását megleőzően sokak nagy kedvencét a, Krtek ve městě-t (Kisvakond a városbant) hozzák el ezúttal az északafrikai gyerekek örömére. Az osztrákok Netnakisum nevű vonós triójukat a románok pedig Gong de Sibiu című bábjátékukat mutatják be Algírban.

A programok helyszíne a Riadh El Feth-en található Ibn-Zeydoun kultúrterem. Részletes programot (az esemény honlapjának hiányában) az érdeklődőknek megküldjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://algiers.blog.hu/api/trackback/id/tr631975339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása