algiers 2010.01.31. 14:43

jour du match

Hívtuk volna csütörtökön a TV szerelőnket, hogy beállítsa a parabola antennánkat a kellő irányba és tudjunk fogni legalább néhány adót. Bár a rutinosabbak az otthoni csatornáikat hozták magukkal: megtartva régi előfizetésüket kihozták a dekódert Algírba, itt csatlakoztatták azt és kis bütyköléssel ugyan azokat pattogtathatják a tévéjükön, mint otthon. Mi nem akartunk ennyire rutinosak lenni. A helyiek azt mondták, kár az előfizetéssel bajlódni, ez itt nem így működik. Hívjunk szerelőt. Némi összegért elintézi, hogy ezer csatornánk legyen. A szolgáltatók (pontosabban eddig csak "a" szolgáltatót sikerült felfedeznünk) pedig úgy küzdenek ezellen, hogy bizonyos időközönként újra kódolják az adóikat, hogy mégiscsak találjanak valódi ügyfeleket.

Szóval csütörtökön hívtuk a szerelőnket, hogy kezdjen valamit tévénkkel, de csak csodálkozva és hitetlenkedve válaszolt, hogy "Nadehát asszonyom, hiszen ma van a meccs... Reménytelen!". Egy-egy fontosabb mérkőzés közvetítését pedig feltétlen kihasználja a tv társaság, ilyenkor van az átkódolás. A szerelők pedig utolérhetetlenek, annyi a dolguk. "És vasárnap?" - próbálkoztunk tovább. "Áhh... aznap van a döntő!"

Sajnos szerelőt még mindig nem sikerült hívnunk. Viszont valami történhetett a nagy össze-vissza állítások közben, mert csütörtök estétől bejön a Duna, meg egy csomó francia csatorna. Néhány helyi adó is, de a meccset sajnos egyik sem közvetítette. Így másnap a rádióból értesültünk:

Afrika kupa elődöntőjében: Algéria - Egyiptom 0-4

Algéria, miután a bronzmeccsen Nigériától is kikapott negyedikként zárta a kontinensbajnokságot.

A bejegyzés trackback címe:

https://algiers.blog.hu/api/trackback/id/tr251717022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kristoflanyi 2010.02.04. 10:39:20

Insallah,
Már kezdtünk aggódni, hogy valami baj van. Legalább addig vigyázzatok magatokra amíg megérkezünk. :)
Várjuk az új kalandokról a híreket.
Kristóf

balint.eros · http://airlineworld.wordpress.com 2010.02.17. 13:52:22

Egyiptom végül első lett, így a győztestől kikapni nem akkora szégyen. És Algéria legalább utazik Dél-Afrikába (Egyiptom ellenben nem...)
Azóta megoldódott a TV ügy már teljesen?

algiers 2010.02.20. 23:08:00

TV ügy igen, a Duna TV folyamatosan bejön! Ezzel és a DVD-inkkel egyenlőre elvagyunk. :) A legújabb mozifilmek is kaphatók, igaz változó minőségben... Az Avatárt például biztos, hogy moziból vették fel, néha kicsit mozog a kamera.
süti beállítások módosítása