algiers 2010.04.20. 21:52

Rötúr - 1.

A közelmúltban járt Algírban Bächer Iván. Látogatása során elsősorban a regényében leírtak alapján jártuk végig a várost, kerestük az egykori helyszíneket. Az utcákat ugyan átkeresztelték itt is néhányszor, egy-egy üzletsor neve, tulajdonosa cserélődött, az épületek azonban ugyanúgy állnak a helyükön még ma is. 

Legfőképp a régebb óta itt élő magyar közösség számára volt érdekes Algériában játszódó családtörténetéről szóló előadása. Ugyan néhány hónapja vagyunk csak itt, minden utcát és teret nem ismerünk, mégis szinte magunk előtt láttuk a békebeli idők történeteinek helyszíneit. Az itt meghallgatható részben a nagyszülők Algériába érkezésük előtti előtti eseményekről esik szó.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://algiers.blog.hu/api/trackback/id/tr391938317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása